Има няколко капана, които може неволно да заложите на бъдещите си приятели. Днес ще поговорим за мястото на хранилката.

1. Първо, ако имате котка, важно е добре да обмислите как се избегне евентуален инцидент. Бихте дали преднина на птичките, ако окачите хранилката на по-високо. Ако мястото не е безопасно, колкото и лакомства да има в хранилката, тя ще остане самотна.

2. Много прозорци, биха могли да объркат птичките и те да се наранят блъскайки се в тях. Решението е да поставите хранилката или много близо до стъклото или на повече от 3-4 метра. Разбира се, някакви стикери по прозорците също биха помогнали. Случи ли се инцидент, обаче, преместете хранилката възможно най-скоро. В зависимост от височината, покритието, както и околния пейзаж, прозорците може да са смъртоносни или безобидни за птичките.

3. Нека не подценяваме влагата. Влажна храна, поставена в хранилката би могла да навреди на птичките. Ако сезонът е влажен, поставяйте малко количество храна, за да може да се изяжда, преди да стане вредна.

4. Почистването на хранилката е жизненоважно. Често птичките замърсяват храната си. Почиствайте редовно. Не е най-приятното занимание, но пернатите ще ви се отблагодарят с доверие и песни. Може да си мислите, че една хранилка ще отнема време. Донякъде сте прави, но рано сутрин, докато човешкият свят все още спи, птичките закусват... Забравете за миг задачките, които чакат и погледайте как семенце по семенце, храната дарява живот. Това ни възпитава да сме по-добри хора, по-търпеливи съседи и по-отговорни жители на планетата земя.
 

http://www.youtube.com/watch?v=rCeRrnU5GYE

 

 

Още статии по темата:

 

 

ДА ИЗБЕРЕМ ХРАНИЛКА ЗА ПТИЧКИ ЗАЕДНО!

ХРАНАТА Е ЖИВОТ ИЛИ КАК ДА ПОМОГНЕМ НА ПТИЧКИТЕ

ПТИЧКИТЕ И НАШИТЕ ДЕЦА

КОГА С КАКВО И КАК ДА ХРАНИМ ДИВИТЕ ПТИЧКИ